İçeriğe geç

Tabela firmaların en önde gelen reklam araçlarından bir tanesidir. Tabelalar yazılar olarak iletişim araçlarından bir tanesi olarak günümüze kadar gelmiş ve halen çok değişik amaçlarla kullanılmaktadır ve malzemeleri teknolojik gelişmeler ile birlikte tabelalar da değişimlere uğramıştır ve gelişmeler yaşanmıştır.

Tabelaların en eski yayınlarına bakarsak yazının bulunması ile birlikte tabelalar da küçük bazlı olsa da kullanılmaya başlanmıştır en basit örnek bunlara kara kalemler ile yön göstermek için kullanılmaktaydı. Çağların gelişimi ile birlikte ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak da tabelalar gelişim göstermiştir.

Günümüze ve eski zamanlara bakarsak tabelanın zor bir meslek olduğu anlaşılmaktaydı ama şuanda günümüzde makinaların gelişimi ile birlikte biraz daha yapımı kolaylaşmıştır.
Tahtaların üzerine boyalar ile birlikte ince fırça işçilikten geçen bu tabelalar şimdi ise dijital baskı makinaları ile birlikte dk’lar içinde yapılmakta ve kısa zamanda tabelalar teslim edilmektedir.

Tabi ki bazı tabelalar vardır ki halen çok emek isteyen yanları vardır ve çok ince ustalık gerektirir.

Tabela Çeşitleri Nelerdir

Tek kare kalem çalışmalarında sonra ve elektriğin buluşundan sonra bu sektörde farklı yönlere kaymış ve çok dikkat çekici bir hal almıştır.
Şuanda günümüz de en çok kullanılan tabela çeşitlerinden en fazla olanı Işıklı tabeladır ve en çok tercih edilenidir.

  • Işıklı tabela
  • Işıksız tabela
  • Kayan yazı
  • Pleksi kutu harf
  • Krom kutu harf
  • Led tabela
  • Yönlendirme Tabelaları

Tabelalar Hangi Amaçla Kullanılır

Tabelalar firmalarda reklam amaçlı ve iletişim için kullanılır ve şirketlere kurumsal bir hava kazandırmaktadır. Tabelaların görsel görünümleri ve kullanılan malzeme basılan alanlara göre değişiklik gösterir.

Tabela Çeşidine Nasıl Karar Vermeliyiz

Firmaların gereksinimlerine göre kullanılan tabela çeşitleri farklılık göstermekte ve firmaların çalışma alanlarına göre farklı uygulamalar kullanılabilir. Örneğin bir avukat bürosu ışıklı tabela kullanamaz. Şirketlerin bütçesi alanları da bu konuda çok önemlidir.

 

+905543540504